MenyEquiqlaris erbjuder utbildning av häst, ryttare eller ekipage med fokus på noggrannhet, långsiktighet och engagemang. Här kan du bland annat få hjälp med inridning och utbildning av unghäst, träning och tävling i hoppning, löshoppning, markarbete och tömkörning. Dessutom kan du som ryttare få hjälp med mental rådgivning, konsultation vid hästköp, målsättning och tävlingsplanering samt sitsträning.

Equiqlaris drivs av Anna-Clara Pettersson på Hässelby Gård knappt en mil från Strömsholm. Här jobbar också Moa Persson och Emma Lindström.

Anna-Clara Pettersson

VD Equiqlaris AB
Anna-Clara Pettersson är Visby-tjejen som flyttade till fastlandet för att satsa på sin ridning, hästarna och ridlärarutbildningen. I dag är Anna-Clara diplomerad ridlärare level III, B-tränare i hoppning, hippologie kandidat i ridkonst och tävlingsryttare. 2016 lämnade hon Ridskolan Strömsholm, där hon jobbat som bland annat ridlärare inriktning mot hoppning och ansvarig för hästutbildningsavdelningen sedan 2005, för att satsa på sin egen verksamhet.

Anna-Clara driver Equiclaris AB, som riktar sig främst mot inridning, grundutbildning, träning och utbildning av hästar för tävling mot inriktining hoppning. Versamheten är belägen i Västmanland på Hässelby gård, en mil från Strömsholm strax utanför Västerås. TIll vardags hjälper Anna-Clara ekipgage på hemmaplan men även på olika anläggningar ute i landet samt koordinerar Svenska Ridsportförbundets ryttarutveckling  för ryttare på nivå 3 (Folksam ryttarutveckling nivå 3) samt nivå 4 (ATG hopp och talang). Utbildning:
Hipplogprogrammet 2001-2003
Diplomerad Ridlärare Level III 2004
Kandidatexamen med huvudområdet Hippologi 2011
C-tränare 2006
B-tränare 2013
Mental rådgivare Edvisor 2016
Hopplärare Ridskolan Strömsholm 2005-2016
Koordinator SvRF ryttarutveckling nivå 3 2015-2016, 2017-2018 Koordinator SvRF ryttarutveckling nivå 4 ATG hopp och talang 2015-2016, 2016-2017, 2017-2018, 2018-209

Visioner:

-"Som tränare uppfatts jag ofta som rak och kanske lite bestämd" säger Anna-Clara 
-"Jag ser ofta fler lösningar än hinder och tror ibland mer på ekipaget än vad ryttaren själv gör. Det är lätt att ryttaren fastnar i det som tidigare varit bekymmer vilket blir ett hinder för att utvecklas framåt."

Anna-Clara berättar;
- Jag tycker att det är viktigt med grundridningen som en bas för ekipagets prestation. Med grundridning menar jag hästens gymnastiserande arbete, egen balans och bärighet samt det stärkande arbetet. Alla har olika förutsättningar båda fysiskt och psykiskt, det gäller både hästen och ryttaren. En långsiktig plan med en bra komuniktion mellan ryttare och tränare brukar vara det mest framgångsrika konceptet. Endel ryttare vill ha snabba resultat och känner att det är svårt att gå tillbaka till grunderna då det kan upplevas som en nedgradering av utvecklingen. Många gånger är det de små detaljerna som gör skillnaden.

Moa Persson 

Stallchef, groom och unghästryttare
Ansvarig anläggning och stall
Moa är född -97  och kommer från Ockelbo. Hemma på gården byggs stall där mamma och lillasyster har sina hästar. Moa har gått tre år på Ridsportgymnasiet på Strömsholm. När Moa tog studeneten fick hon stipendiet för "Årets ridsportare" med motiveringen - "Moa har under sina tre år på Ridsportgymnasiet visat stort intresse för hästar och ridsporten. Hon har med en ödmjuk och ambitiös inställning tagit vara på säväl teori som praktik. Hon visar alltid gott horsemanship, såväl med skolhästar som med sina egna."
Tillsammans med Anna-Clara utbildar och tävlar Moa egna och andras hästar mot gemensamt uppsatta mål. Moa har arbetetat hos Anna-Clara sedan 2015.